Sunday, January 12, 2014

Map of Five Guys Locations (six years ago)


Burgers are a big part of my life. I love making them, trying new ones, visiting old favorites.  But despite the thousands of burgers I've devoured, it's tough to beat an "all the way" burger from Five Guys.

Having spent a lot of time in the Washington area, I expect to find the red and white check logo and distinctive peanut oil smell in most commercial developments. But a lot of the country isn't so lucky. (I remember when New Yorkers lined up around the block when the first NYC location opened).

This dataset displays all of the Five Guys Restaurant locations across the United States and was downloaded from GeoCommons. The dataset contains the store's full physical address and addresses were geocoded to obtain their lat/lon coordinates.
The chain has grown exponentially since 2007, and I'd love to map a more recent dataset. I asked Five Guys marketing department for more recent data, but they declined to oblige:

RE: Message from Five Guys Website Marketing/Advertising Form
Inbox
x

Victoria Cerminaro <VCerminaro@fiveguys.com>
Jan 10 (1 day ago)
to me
Hi Tom,

Thanks for reaching out to Five Guys!

While we really appreciate your interest, unfortunately we don’t have that type of information to give out at this time. However we certainly welcome you to use our store locator feature at our website.

Thanks again for thinking of us! We wish you luck with your map making J

Victoria Cerminaro
Customer Service & Marketing Administrator

I'm definitely not going to copy and paste every single address from their store list into an organized dataset.

Anyone have any other datasets they'd like to see rastered? In-N-Out locations maybe?

2 comments:

 1. You could always try AggData: http://www.aggdata.com/aggdata/complete-list-five-guys-locations

  There is a price, but you could always reach out to them if you want.

  ~Zac

  ReplyDelete
 2. Hiện nay việc dùng hàng nhập ngoại không còn là điều xa lạ đối với người Việt. Đây là một xu thế tất yếu trong thời buổi hội nhập và toàn cầu hóa. Trong bảng danh sách các loại hàng nhập ngoại ở Việt Nam thì Trung Quốc hiện đang chiếm đầu bảng, kế đến là Thái Lan và Nhật Bản. Và nhiều người tiêu dùng muốn order hàng nhật giá rẻ để có thể mua những mặt hàng ở nơi đây
  nhận mua hộ hàng nhật sẽ mang lại nhiều lợi ích cho quý khách mua hàng trên web nhật nhanh chóng, úy tin, và an toàn. Đã và đang được nhiều quý khách sử dụng nhận ship hàng từ nhật về tphcm để có thể nhận ship hàng từ nhật về hà nội một các tiết kiệm chi phí nhất.
  Hiện nay nhiều người tiêu dùng muốn ship đồ từ nhật về việt nam rất dễ dàng nhờ vào dịch vụ của chúng tôi
  nhập khẩu hàng hóa từ nhật bản luôn áp dụng và trang bị những thiết bị, công cụ vận tải hiện đại nhất để đảm bảo sự an toàn của hàng hóa trong quá trình vận chuyển từ Nhật về nước. Khi có sự cố hư hỏng hay mất mát xảy ra trong quá trình vận chuyển chúng tôi sẽ hoàn tiền 100% cho quý khách hàng.
  Hiện nay việc mua hộ hàng nhật không còn là xa lạ đối với nhiều người tiêu dùng Việt Nam. Đây là một xu thế tất yếu trong thời buổi hội nhập và toàn cầu hóa. Theo thống kê trong những năm gần đây, người Việt chủ yếu mua các mặt hàng ở các kênh thương mại nổi tiếng như Amazon, Ebay, .. ship hàng trên amazon về việt nam hứa hẹn sẽ mang lại nhiều thuận tiện và lợi ích cho bạn quý khách hàng. Hàng hàng có thể tha ga mua sắm mà không lo những trở ngại về thanh toán, các thủ tục hải quan rườm ra.

  ReplyDelete